woensdag, mei 15, 2024
HomeBasketballBayern houdt Bonn op afstand

Bayern houdt Bonn op afstand

Kampioen Alba Berlin loopt in de competitie achter de muziek aan, maar gaf nu in Würzburg de toon aan en won net als competitieleider Bonn in Oldenburg. Bavaria, de runners-up, hebben ’s avonds de kleine derby tegen Bayreuth voor de boeg.
De Beiernaren staan nog steeds aan de leiding. Op zondag versloeg de ploeg uit München het middelmatige Bayreuth met 83:60 (39:32) en heeft een record van 14:4 overwinningen. Het was het zesde succes op rij voor de Beiernaren. De Bavarianen gingen op een 14-0 run en leidden met 18-5 na vijf en een halve minuut. Vooral Deshaun Thomas ging furieus van start en scoorde 13 van München’s eerste 21 punten. Nadat de gastheren in het tweede kwart hun ritme een beetje waren kwijtgeraakt, controleerden zij na de pauze de wedstrijd weer.

Beide teams moesten het stellen zonder hun hoofdcoach. Andrea Trinchieri van München nam een pauze en gaf over aan Slaven Rimac, maar volgde het spel binnenshuis. Bayreuth’s Raoul Korner was ziek en werd vervangen door Mauricio Parra.

Berlijns sterke laatste kwartier

Meister Alba Berlin, blijft ondertussen dicht bij de topplaatsen. De ploeg uit de hoofdstad won 82:70 (38:40) bij s.Oliver Würzburg na een sterke slotperiode en boekte hun zevende uitoverwinning op rij. De Berlijners staan nu zesde, maar hebben nog wedstrijden goed te maken. Voor Würzburg was het de tiende nederlaag op rij. Würzburg had bij rust een 40:38 voorsprong opgebouwd dankzij voordelen bij de korf. De gastheren behielden ook na de derde periode een nipte voorsprong. Een 10-0 run aan het begin van het vierde kwart draaide de wedstrijd echter om en de bezoekers domineerden de laatste periode met 32:15. De nationale basketballer Johannes Thiemann sloeg twee minuten voor het einde van de wedstrijd bij het verstrijken van de klok de beslissende driepunter en bracht de stand op 74-66.

Bonn loopt uit met 19:4

De EWE Baskets Oldenburg blijven zonder overwinning onder hun nieuwe hoofdcoach Alen Abaz: De ploeg uit Nedersaksen verloor 65:89 (34:38) thuis tegen de Telekom Baskets Bonn. Het was de derde nederlaag onder Abaz en de achtste op rij. Oldenburg blijft onderaan de ranglijst. De bezoekers sloten het derde kwart af met een 19:4 run en trokken weg naar een 63:48 voorsprong voor de laatste periode. De spelmaker van Bonn, Parker Jackson-Cartwright, bevestigde zijn recente sterke vorm met 25 punten en droeg er zo in belangrijke mate toe bij dat de Telekom Baskets in de stand dicht bij de Beiernaren bleven.

FC Bayern München – medi Bayreuth 83:60 (24:11,15:21,22:15,22:13)

Points FC Bayern München: Thomas 21, Jaramaz 13, Obst 11, Sisko 7, Radosevic 6, Schilling 6, George 5, Weiler-Babb 5, Ogunsipe 3, Lucic 2, Obiesie 2, Walden 2.
bemiddeling Bayreuth: Anim 14, Thornton 10, Sajus 7, Wells 7, Wohlrath 7, Jalalpoor 5, Allen 3, Bruhnke 3, Joesaar 2, Sanders 2