zaterdag, april 27, 2024
HomeChampions LeagueAlleen Diogo Jota tempert Klopps humeur

Alleen Diogo Jota tempert Klopps humeur

Het is pas “rust”, waarschuwt Jürgen Klopp. Maar er was slechts één incident in Liverpool’s 2-0 overwinning op Inter Milaan dat de coach niet leuk vond.

Sadio Mané en Mohamed Salah zijn terug van de Afrika Cup, maar nu dreigt Liverpool FC opnieuw afwezig te worden in de aanval: Diogo Jota moest woensdagavond de Champions League ronde van 16 eerste leg bij Inter Milaan vroegtijdig verlaten.

De in vorm zijnde Portugees, die dit seizoen al 17 keer scoorde in competitieverband, kwam er in de tweede periode niet aan te pas. “Zijn enkel was gezwollen in de pauze, daarom moesten we wisselen”, meldde coach Jürgen Klopp na de wedstrijd. De zwelling was “geen goed teken, maar we moeten afwachten. Morgen zullen we het zo vroeg mogelijk onderzoeken. “

Klopp prijst de “perfecte reactie” van zijn elf

Inter heeft Liverpool bij vlagen flink in de problemen gebracht en constant onder druk gezet. Roberto Firmino, die Diogo Jota verving, scoorde in de 75e minuut om de bezoekers op voorsprong te zetten. En omdat Salah in de slotfase ook nog scoorde (83e), kan Klopp op 8 maart met een riante 2-0 voorsprong de tweede leg ingaan.

“Het is pas rust”, waarschuwde de coach op zijn gebruikelijke manier, maar prees het “gepassioneerde” verdedigende werk en de “perfecte reactie” van zijn elf. “Ik ben blij met alles – behalve dat Diogo eraf moest. “

De jokers waren de voornaamste bijdragers aan de overwinning: Terwijl winterse nieuwkomer Luis Diaz een paar goede scènes had en Klopp overtuigde met zijn “natuurlijke” vermogen om meteen in het spel te komen, erkende de coach de kinderziektes van Roberto Firmino.

“Het kostte hem tijd om erin te komen, omdat hij de ballen op de moeilijkste plekken kreeg,” legde Klopp uit – en toch maakte de ex-Hoffenheimer het verschil met zijn doelpunt: “Toen hij scoorde, zag je het vertrouwen terugkomen en was de bal ineens weer onze vriend. “

Liverpool heeft Inter de controle over de wedstrijd ontnomen en brengt met Diogo Jota’s enkel slechts één zorg mee naar Engeland.