vrijdag, mei 17, 2024
HomeMotorsportsADAC GT Masters 2022: Joos-Porsche met belangrijke regenpole

ADAC GT Masters 2022: Joos-Porsche met belangrijke regenpole

Christian Engelhart kondigt aan dat Joos Sportwagentechnik terug aan de top staat: Beste tijd in regen kwalificatie – kampioenschap leider alleen op rij vijf

Deze pole position is heel belangrijk: Christian Engelhart speelde in de regen de sterke punten van de Porsche 911 GT3 R uit in de kwalificatie van de ADAC GT Masters op de Lausitzring en verzekerde zichzelf en Ayhancan Güven van de pole voor de race van zaterdag.

Engelhart zette ongeveer halverwege de sessie de snelste tijd neer van 1:35,598 minuten. De voormalige kampioen bleef zo 0,137 seconden voor op Patric Niederhauser, die de eerste rij bezette in de 1 (Mies/Zimmermann) dankzij Tim Zimmermann als achtste de top 10 binnen. Kampioenskandidaat Jusuf Owega, de snelste van de vrijdag, kwam echter niet verder dan de 13e plaats.

Het hele veld ging de baan op zodra de pitlichten werden vervangen. Met elke ronde, daalden de tijden in de eerste helft. Toen kwamen de tijden in de buurt van 1:35 minuten.

Dienst zette de toon in de ZVO Mercedes 8 (Dienst/Marschalkowski) en kraakte de kaap van 1:36 op de eerste plaats. Zijn tijd zou nog maar vier keer verbeterd worden: Costa, Paul, Niederhauser en Engelhart.

Verschillende auto’s kwamen in de tweede helft van de sessie de pits in om de luchtdruk aan te passen, waaronder Marciello, die op dat moment slechts P13 was.