donderdag, mei 2, 2024
HomeBundesligaVeel spreekt voor Linde - Hoe reageert het klaverblad op de tegenslag?

Veel spreekt voor Linde – Hoe reageert het klaverblad op de tegenslag?

Het was duidelijk dat na vier wedstrijden zonder nederlaag, er uiteindelijk een tegenslag zou komen voor het klaverblad. De 1:4 in Wolfsburg was duidelijker dan het verloop van de wedstrijd deed vermoeden. Tegen Hertha BSC zaterdag, hebben ze de kans om het goed te maken – waarschijnlijk met een nieuwe keeper.

Sinds enige tijd zijn er alleen nog maar twijfels over de degradatie van Fürth. Een van de hoofddoelen voor de tweede helft van het seizoen was dan ook om het met vijf punten beter te doen dan in de belabberde eerste helft van het seizoen.

Dit lukte in de eerste drie wedstrijden, soms op indrukwekkende wijze, maar niet in Wolfsburg: “Ik ben erg teleurgesteld over het resultaat,” zei coach Stefan Leitl, die als oorzaak aanvoerde: “Het ontbrak ons aan de nodige energie in het spel tegen de bal, waarmee we ons in de laatste wedstrijden hadden onderscheiden.” Concreet: in de weken daarvoor hadden zijn mannen zich op elk schot geworpen, maar deze keer keer keerden ze twee keer, wat leidde tot de afgeketste doelpunten op 1:3 en 1:4. Leitl bedoelde dit met energie en houding.

Maar ook Sascha Burchert droeg veel bij aan de nederlaag met zijn onnodig verlaten van het doel voor de 1:2. Voor de wedstrijd had Leitl – begrijpelijk na de recente prestaties van Burchert – besloten in het voordeel van de gepromoveerde doelman en tegen nieuwkomer Andreas Linde. Dit was ook te wijten aan het wegvallen van rechtsback Marco Meyerhöfer (COVID-19), een vaste verdediger. “We waren heel stabiel en goed geoefend, ik wilde geen grote veranderingen in het team aanbrengen”, betoogde Leitl. Nu valt er echter veel te zeggen voor de wissel en het debuut van Linde tegen Hertha BSC.

Na de recente indrukken heeft SpVgg een reële kans om het goed te maken tegen de hoofdstedelijke club. Het zal spannend zijn om te zien hoe het team omgaat met de tegenslag. Is het in staat tot een onmiddellijke reactie? De 1:2 in Berlijn in de eerste helft van het seizoen was typerend voor de prestaties van Fürth: ze speelden goed, namen de leiding, maar gaven de wedstrijd vervolgens veel te snel weg met een dubbele treffer en waren niet meer in staat om te reageren. Zaterdag is er de kans om het beter te doen en zo de vooruitgang te documenteren.