donderdag, mei 2, 2024
HomeBasketballSuns struikelen verrassend - Butler met career best

Suns struikelen verrassend – Butler met career best

De Phoenix Suns hebben hun tweede wedstrijd tegen de News Orleans Pelicans verrassend verloren. Memphis heeft revanche genomen voor de verloren eerste wedstrijd tegen Minnesota.

Ingram mist nipt driedubbel – Suns maken zich zorgen over Booker

Twee dagen na de gemakkelijke overwinning van de Suns om de reeks tegen de Pels te openen, leden ze dinsdagavond (plaatselijke tijd) een 114-125 nederlaag. Onder aanvoering van Brandon Ingram, die net geen triple-double haalde (37 punten, 11 rebounds, 9 assists), voerden de Pels het vuur op, vooral in de derde periode, en bouwden ze een voorsprong op die ze in het laatste kwart niet meer uit handen gaven, mede dankzij hun scorend vermogen. “We begonnen agressief en bleven veerkrachtig,” vertelde Ingram aan tv-zender TNT. De Suns’ beste scorer was Devin Booker met 31 punten, maar hij blesseerde zijn dijbeen in het derde kwart en kon niet verder spelen. De reeks tussen de Suns en de underdog New Orleans is nu 1-1 – de derde wedstrijd wordt vrijdagavond gespeeld.

Morant leidt – Woves met zwak werp percentage

Eerst wisten de Memphis Grizzlies ook gelijk te maken tegen de Minnesota Timberwolves. Na de verrassend duidelijke nederlaag van zaterdag kregen de Grizzlies een 124:96 en maakten ze voor het eerst in deze reeks hun favorietenrol waar. Vooral Ja Morant zette deze keer de druk op de ketel, scoorde 23 punten, deelde tien assists uit en verzamelde negen rebounds. Zes andere Grizzlies spelers scoorden met dubbele cijfers. De Wolves, aan de andere kant, schoten een magere 39 procent van het veld en waren uiteindelijk kansloos.