zaterdag, mei 4, 2024
HomeFootballSommer verprutst Inter-debuut

Sommer verprutst Inter-debuut

Hoewel RB Salzburg twee strafschoppen miste, was nieuwe ondertekenaar Yann Sommer woensdagavond een van de zwakste bezoekende spelers in de met 4-3 gewonnen testwedstrijd van Inter Milaan.

Het gat dat Yann Sommer moet opvullen bij Inter Milaan is niet bepaald klein: André Onana was een van de sleutelspelers bij de Champions League-finalist en was deze zomer niet voor niets meer dan 50 miljoen euro waard voor Manchester United. Bij zijn debuut in het shirt van Inter heeft Sommer bij sommige fans misschien twijfels opgeroepen of hij wel de juiste opvolger van Onana is.

In ieder geval konden de eerste minuten nauwelijks slechter verlopen voor de 34-jarige Zwitser toen de Nerazzurri woensdagavond in stromende regen een testwedstrijd speelden tegen RB Salzburg. Hij haalde RB-aanvaller Karim Konaté al in de vijfde minuut duidelijk onderuit in het strafschopgebied en had geluk dat de 19-jarige de toegekende strafschop over het doel schoof.

Twee blunders na zes minuten

Eigenlijk had hij niet de zekerheid die je zou verwachten van iemand waar het management lang en hard achteraan heeft gezeten,” zei de “Gazzetta dello Sport”. Het goede nieuws, zei hij, was dat de beste tijd om zich zulke wedstrijden te veroorloven het voorseizoen was.

Immers: Sommer speelde slechts twee dagen na zijn ondertekening, vierde een 4:3 overwinning en redde een tweede strafschop. De 19-jarige Kroaat Roko Simic, net als Konaté de overtreden speler in de openingsfase, schoot in de 69e minuut op rechts voorlangs, Sommer zou in de rechterhoek hebben gestaan.

“Blij met mijn debuut bij Inter”, schreef de ex-Münchenaar na afloop op Instagram. “More to come!” Hij zal zeker hebben gedoeld op missies, niet op ongelukkige optredens zoals die in Salzburg.