zaterdag, april 20, 2024
HomePremier LeaguePremier League in zicht: Lacazette draait de wedstrijd om in de laatste...

Premier League in zicht: Lacazette draait de wedstrijd om in de laatste seconde

Arsenal FC is volop in de race voor een van de felbegeerde Champions League-plaatsen in de Premier League: The Gunners draaiden de replay tegen Wolverhampton met enthousiasme en creativiteit om. Het winnende doelpunt kwam in de allerlaatste seconde.
De tweede ontmoeting in 14 dagen tussen de Gunners en Wolves vond plaats in het Emirates Stadium. Nadat Arsenal twee weken geleden al met 1-0 had gewonnen toen het in de minderheid was, werd verwacht dat de Noord-Londenaren ook deze keer als overwinnaars uit de strijd tegen hun directe rivalen zouden komen.

The Gunners wisten de tweede wedstrijd in twee dagen tegen Wolves in het Emirates Stadium te winnen.
De eerste tegenslag van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten: Gabriel Martinelli werd in de zestien neergehaald toen hij probeerde af te ronden, maar scheidsrechter Atkinson besloot niet te fluiten (2e). Aan de andere kant hield Wolves het tempo hoog en lag de bal al vroeg in het net, maar doelpuntenmaker Saiss stond een stapje buitenspel (6e).

Hwang slaat ijskoud toe

De levendige start van de wedstrijd werd toen bekroond door Hwang, die Gabriel’s zwakke back pass onderschepte, Ramsdale omspeelde en de voorsprong voor Wolves (10.) scoorde. De voorsprong gaf de Gunners echter onverwacht een boost en ze drongen meer en meer aan op de gelijkmaker. Lacazette miste de eerste van vele kansen (16e) en het schot van Saka werd op het laatste moment met een voet geblokt (22e).

De druk van de thuisploeg nam toe en Wolves had geen antwoord. Opnieuw veroverde de opvallende Lacazette de bal in het strafschopgebied en bediende Gabriel Martinelli, die de bal net over de rechterhoek plaatste (35e) en José Sa kort voor rust niet wist te raken met een lobje (44e). In totaal hadden de Gunners tien schoten op doel in de eerste helft – nog steeds zonder succes.
Vlak voor rust knikte Raul Jimenez een kopbal en Wolves’ derde doelpunt net naast de linkerpaal (45.+1). Bij de rust gaf een blik op de statistieken de Gunners-fans weinig reden tot hoop: onder Mikel Arteta had Arsenal slechts vier punten verzameld uit gelijke spelen en een volle 15 nederlagen na een achterstand bij de pauze.

De tweede periode opende direct met een dubbele kans: Eerst miste Gabriel Martinelli de gelijkmaker (46e), in de directe tegenaanval scheidden slechts centimeters Hwang van een brace (47e). In de daaropvolgende periode werd het spel beheerst door een paar overtredingen op het middenveld en verloor het spel wat aan aantrekkelijkheid. Wolves zakte meer en meer in en ontving Arsenal dieper op eigen helft, maar overtuigde met compact werk in de groep.

Pepé en Lacazette scoren toch

Arsenal wanhoopte aanvankelijk meer en meer aan de Wolves-defensie, maar uiteindelijk bracht een combinatie van de jokers de gelijkmaker: Nketiah vond Pepé, die van dichtbij scoorde op zijn beurt (82e). Dit luidde een spannende slotfase in, waarin Pedro Neto (86e) en Ödegaard (88e) meer dan kansrijke mogelijkheden misten om de stand op 2-1 te brengen.

In de vijfde minuut van de rust bracht Lacazette de Emiraten eindelijk in extase en maakte het doelpunt voor de 2-1 (90.+5) na een prachtige assist van Pepé. Achteraf werd het doelpunt bestempeld als een eigen doelpunt van Wolves-doelman José Sa, die de bal met zijn hand in zijn eigen doel had doen afbuigen terwijl hij de redding verrichtte.

Door de comebackwinst stijgt Arsenal na een overtuigende prestatie naar de vijfde plaats en staan ze slechts één punt achter Manchester United, dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld. De volgende wedstrijd van The Gunners is uit naar Watford FC op 6 maart