vrijdag, maart 29, 2024
HomeSerie ANa rood voor di Maria: Joker Gytkjaer zorgt voor Monza's debuut

Na rood voor di Maria: Joker Gytkjaer zorgt voor Monza’s debuut

Juventus Turijn heeft zijn slechte start van het Serie A seizoen voortgezet. De Oude Dame leed verdiend haar eerste nederlaag bij het gepromoveerde AC Monza na een ongevaarlijk optreden. Teruggekeerde di Maria kon zijn zenuwen niet in bedwang houden.

Monza, met Raffaele Palladino als nieuwe coach – Giovanni Stroppa werd ontslagen na de eerste overwinning van het gepromoveerde team van het seizoen in een 1-1 gelijkspel bij Lecce – ging de wedstrijd tegen Juve in als zware underdog.

Juve-coach Massimiliano Allegri, die werd vervangen door Marco Landucci nadat hij in de turbulente competitiewedstrijd tegen Salernitana (2-2) uit het veld was gestuurd, heeft drie wijzigingen aangebracht ten opzichte van de 2-1 nederlaag tegen Benfica Lissabon. Bonucci, Cuadrado, die geschorst was voor de competitie, en Milik werden vervangen door de Sciglio, Gatti en di Maria.

De eerste helft was niet zorgwekkend. De Oude Dame kon geen indruk maken tegen een stugge ploeg uit Monza, die nochtans gretig was, en was over de hele lijn een teleurstelling.

Di Maria vliegt van het veld

Het trieste hoogtepunt van een ondergronds optreden van Allegri’s ploeg was het ontslag van di Maria, die kort voor rust een lontje blies in een onschuldige uitdaging op Izzo op het middenveld (40.).

Monza opende de tweede helft met een goede kans van Dany Mota (51). Aan de andere kant toonden de bezoekers, in de minderheid, een betere verdeling van de ruimte dan voor de wissel en Miretti kwam voor het eerst dicht bij het doel van de thuisploeg (53).

De gepromoveerde ploeg voelde haar kans om te winnen dankzij het numerieke overwicht, wisselde drie keer en Joker Gytkjaer bedreigde even later het Juve-doel (57e), evenals Carlos Augusto (64e). De Bianconeri gingen af en toe in de tegenaanval, maar speelden een slecht uitgevoerde drie-op-twee tegenaanval (Danilo, 68e).

Gytkjaer zet Ciurria’s kruis om

Dus het kwam zoals het moest komen: Monza’s vleugelspeler Ciurria verscheen op de rechterflank en zette voor naar het midden, waar Gytkjaer de assist in sprintte en de bal in de korte hoek tikte (74.).

De wedstrijd was over voor Kostic na 78 minuten – Kean kwam op. En het was de 22-jarige aanvaller die de beste kans kreeg voor Juve in de hele wedstrijd, maar de gelijkmaker miste met zijn te onbeholpen kopbal (82e). En zo bleef het 1-0 voor Monza – de eerste overwinning voor de Lombarden in de Serie A was synoniem met de eerste nederlaag voor Juve, dat wegkwijnt in de middenmoot.
Na de internationale pauze ontvangt Juventus FC Bologna op 2 oktober (20.45 uur). Monza ontvangt Sampdoria Genoa op 2 oktober (15.00 uur).