vrijdag, mei 3, 2024
HomeMotorsportsMoto3 race Australië: Deniz Öncü pakt zege van Sasaki in de regen

Moto3 race Australië: Deniz Öncü pakt zege van Sasaki in de regen

In een moeilijke regenrace maakt Deniz Öncü de beslissende inhaalmanoeuvre in de laatste ronde – Ayumu Sasaki nipt verslagen – Joel Kelso derde

Fernandez bleef de leiding houden voor Öncü. Achter hen vochten Sasaki en Kelso een duel uit om de derde plaats. Toen het laatste derde deel van de race begon, voerde Sasaki de strijd op en pakte de tweede plaats af van Öncü, die verschillende slides had.

Adrian Fernandez vliegt weg aan de leiding

In ronde 16 dan het beslissende tafereel. Fernandez crashte met nog een seconde te gaan in bocht 11 en slipte door het natte gras. De jongere broer van MotoGP-rijder Raul Fernandez reed na zijn crash verder op de vijfde plaats.

Hierdoor ontstond er een driestrijd om de leiding tussen Sasaki, Kelso en Öncü. Sasaki voerde het tempo op. Öncü kon hem bijhouden, maar Kelso verloor wat terrein. In de laatste drie ronden begon het weer te regenen.

Sasaki begon de laatste ronde aan de leiding, maar Öncü oefende druk uit en loerde op zijn kans. Maar er kwam geen aanval in de Miller hairpin. In bocht 10 maakte Öncü eindelijk zijn manoeuvre en verremde zich een weg langs Sasaki.

Dat was de beslissing! Opnieuw liep Sasaki in de laatste ronde de overwinning mis. Voor de zesde keer dit seizoen eindigde de Japanner als tweede. “Het was waarschijnlijk de gekste race die ik ooit heb gereden,” zei Sasaki. “Ik probeerde gewoon niet te crashen.”

“Ik wist dat Deniz achter me zat. Hij passeerde me in de laatste ronde. Toen kon ik er in de laatste twee bochten niet meer voorbij, maar om het gat in het WRC te verkleinen, dat was heel belangrijk. Veel dank aan het team. We zullen blijven aanvallen.”

Tot grote vreugde van de Australische fans stond Kelso voor het eerst in zijn carrière derde op het podium. Veijer eindigde op de vierde plaats. Fernandez behield de vijfde plaats tot aan de finish. Riccardo Rossi en Taiyo Furusato (beide Honda) volgden daarachter.

Masia zat in de grote tweede groep en eindigde als achtste. Omdat Sasaki in de laatste ronde de overwinning misliep, behield Masia de leiding in het wereldkampioenschap. Zijn voorsprong slonk tot vier punten.

Holgado zag de geblokte vlag als 13e, 22 punten achter hem. In totaal slaagden slechts 18 rijders erin om de afstand af te leggen. Xavier Artigas, de tweede rijder van PrüstelGP, scoorde geen kampioenschapspunten na een crash op de 16e plaats.

De volgende Grand Prix vindt volgend weekend plaats. Op 29 oktober wordt de race verreden op het Buriram International Circuit in Thailand.