vrijdag, maart 29, 2024
HomeBasketballMavericks geven 21-punten voorsprong uit handen - Banchero zorgt voor opschudding

Mavericks geven 21-punten voorsprong uit handen – Banchero zorgt voor opschudding

De Duitse NBA-sterren leden nederlagen bij de start van het nieuwe seizoen. De nummer één van het ontwerp zorgde voor een sensatie in zijn eerste wedstrijd.

Geen enkele Duitse basketballer heeft met zijn team kunnen winnen in de NBA opener. De Dallas Mavericks met Maxi Kleber gaven woensdagavond (plaatselijke tijd) een voorsprong van 21 punten weg en verloren met 105-107 van de Phoenix Suns. Isaiah Hartenstein met de New York Knicks gaf een 112-115 nederlaag toe aan de Memphis Grizzlies, Franz Wagner verloor met 109-113 van de Detroit Pistons met de Orlando Magic.

Daniel Theis was officieel afwezig bij het 107-114 verlies van de Indiana Pacers tegen de Washington Wizards wegens knieklachten, terwijl Dennis Schröder de dag voordien afwezig was bij het 109-123 verlies van de Los Angeles Lakers tegen de Golden State Warriors na het ondergaan van een duimoperatie.

De Mavericks waren in de eerste helft zeer superieur aan de Suns en gingen de rust in met een 62:45 voorsprong. Maar daarna werkten de Suns zich terug en namen de leiding met nog iets meer dan drie minuten te gaan. De Sloveense ster Luka Doncic was uiteindelijk de beste scorer met 35 punten, Kleber eindigde met twee punten, vijf rebounds en een assist.

27 punten voor Banchero – 20 punten voor Wagner

Paolo Banchero zorgde voor opschudding in zijn debuut voor de Magic. In de eerste NBA wedstrijd van zijn carrière, de forward geselecteerd als eerste in de
eerste keus in het ontwerp, had 27 punten, negen rebounds en vijf assists. Alleen Grant Hill en LeBron James hebben vóór hem in hun NBA-debuut minstens 25 punten, vijf rebounds en vijf assists gescoord. Franz Wagner had ook een goede wedstrijd met 20 punten, vijf assists en vier rebounds.