vrijdag, april 26, 2024
HomePremier LeagueKane & Co. zonder genade: Tottenham ontmantelt Everton

Kane & Co. zonder genade: Tottenham ontmantelt Everton

Tottenham nam revanche voor hun teleurstellende bekeruitgang bij Middlesbrough met een doelpuntenfestival. Spurs, dat tegen Everton naar believen domineerde, hielp Harry Kane een Arsenal-legende voorbij te steken in de topscorerslijst aller tijden.

Deze tegenslag betekende het begin van een compleet miserabele avond voor het team van trainer Frank Lampard. Een paar minuten later zette Kulusevski Son op, die vanaf de rand van het strafschopgebied recht op Pickford afvuurde (17). Terwijl Everton in shock was na de dubbele treffer, gingen Spurs door met het uitbuiten van de hoge pressing van hun tegenstanders. Nadat Son zijn volgende kans had gemist na een prachtige pass voor de voeten van Pickford (28e), scoorde Kane op dezelfde manier slechts negen minuten later (37e). In de rust van de eerste helft schoot Everton-centrumback Mason Holgate Keane, die het eigen doelpunt had gemaakt, van dichtbij in het gezicht, waardoor hij gewisseld moest worden en een pikzwarte helft voor de Toffees compleet werd.

Reguilon scoort na 42 seconden – Kane voor 176ste keer

Alli’s debuut tegen ex-club

De wedstrijd had nog een hoogtepunt te bieden: Om 0:5 bracht Frank Lampard voormalig Tottenham-speler Dele Alli in. De international van Engeland, die lange tijd als een toptalent werd beschouwd, was in de winter vanuit Londen naar de Toffees verhuisd en werd door de fans met gemengde reacties ontvangen.

Door de ruime 5-0 overwinning klampt Tottenham zich vast aan de Champions League-plaatsen, met slechts drie punten verschil tussen Spurs en de vierde plaats. Everton daarentegen, dat in de hele wedstrijd niet eens gevaarlijk dicht bij het doel van Hugo Lloris kon komen, staat nog maar één punt los van de degradatieplaatsen en moet de komende weken dringend punten sprokkelen om zich uit de degradatiestrijd te houden.