woensdag, mei 15, 2024
HomeBundesligaGlasner prijst Frankfurt's koude starter Lenz: "Geweldige wedstrijd"

Glasner prijst Frankfurt’s koude starter Lenz: “Geweldige wedstrijd”

Door de afwezigheid van Filip Kostic maakte Christopher Lenz, die eerder lange tijd geblesseerd was, voor het eerst na meer dan vijf maanden weer zijn opwachting voor Eintracht Frankfurt – en liet een veelbelovend optreden zien, niet alleen vanwege de opvallende assist in de 2:1 zege.

Hij had zich iets meer ingespannen dan gepland, maar dat vond Christopher Lenz niet erg. “Ik ben een beetje uitgeput, maar ik voel me goed omdat ik een paar gelukshormonen meer in mijn lichaam heb dankzij de overwinning,” gaf de vleugelspeler van Eintracht Frankfurt toe na de 3-2 overwinning op VfB Stuttgart. Dat het tussendoor “fysiek moeilijk” werd, ligt in de aard van de zaak: Lenz was eerder al vijf maanden uit de basiself vanwege een spierblessure en had in de test tegen Mainz 05 slechts één helft gespeeld.

Nu was het weer 90 minuten in de Bundesliga, want Filip Kostic, die aan de linkerkant had gespeeld, was op korte termijn afwezig. Overigens stond Lenz ook tegen Stuttgart – in het 1-1 gelijkspel medio september – voor het laatst vanaf de aftrap op het veld.

Lenz overtuigt tegen Silas en als corner nemer, maar is niet zonder fouten

Coach Oliver Glasner werd beloond voor de moed om risico’s te nemen: Lenz schakelde de Stuttgart-tegenstander Silas grotendeels uit, won 60 procent van zijn duels en schitterde als trefzekere hoekschopnemer. De 2:1 van Ajdin Hrustic was waarschijnlijk niet mogelijk geweest zonder de op de millimeter nauwkeurige voorzet van de linksvoetige Lenz. De zomeraankoop van Union Berlin bleef echter niet onberispelijk: een vrije trap na een onnodige overtreding kort voor rust resulteerde in de gelijkmaker van Stuttgart: 1-1. “Je kon daar het gebrek aan wedstrijdtraining zien”, zei Glasner.
Maar al met al was het een veelbelovend optreden na de lange pauze. Lenz is pas twee en een halve week terug in team training.

Collega’s in pech – Lenz moet “tandenknarsen “

Dat Lenz aan het einde uitgeput was, had ook te maken met de pech van zijn collega’s: Sebastian Rode, Djibril Sow, Tuta en Makoto Hasebe moesten geblesseerd of aangeslagen het veld verlaten. “Daarna was het een kwestie van tandenknarsen,” zei Glasner, die toegaf dat Lenz veel terughoudender was geworden naarmate de wedstrijd vorderde. “Nu heb ik een dag of twee rust, daarna is het weer trainen,” onthulde Lenz, die onder de indruk was van zijn optreden in Stuttgart. “We kwamen elke helft ongelooflijk sterk voor de dag en hadden de kans gehad om met 2-0 of 3-0 voor te staan. Dat is iets waar we het al een tijdje over hebben, dat we de kansen grijpen die we hebben. Toch halen we er het positieve uit, namelijk dat we drie doelpunten buitenshuis hebben gemaakt. “

Aan het eind waren Lenz en de ploeg uit Frankfurt jubelend over hun eerste overwinning van het jaar: “De opluchting is zeker groot, ook al wisten we dat het op een gegeven moment zou komen. “