HomePremier LeagueDroomdebuut: Tonali leidt Newcastle naar openingszege

Droomdebuut: Tonali leidt Newcastle naar openingszege

Voor zo’n 70 miljoen euro heeft het door Saoedi-Arabië overgenomen Newcastle United zich deze zomer versterkt met Milanese aas Sandro Tonali. Deze transfer betaalde zich direct uit op speeldag 1 van het nieuwe seizoen

Newcastle’s succesvolle coach Eddie Howe nam topnieuwkomer Tonali natuurlijk direct op in zijn basiself. De 23-jarige Italiaanse international werd een paar weken geleden – heel verrassend voor veel Milan-fans – gehaald uit de mondaine stad van Italië.

En hoe kan het ook anders? De middenvelder, die opgroeide als fan van de Rossoneri, drukte meteen zijn stempel op het eerste buitenlandse avontuur van zijn jonge carrière. Tonali toonde zich vanaf de eerste seconde speelbaar, aanwezig, passvaardig en in een hoofdrol.

Inclusief vroeg doelpunt: De voormalige Hoffenheim-speler Joelinton en Gordon zetten sterk op aan de linkerkant in de 6e minuut van de wedstrijd, terwijl de verdediging van Aston Villa geen grip kreeg. Uiteindelijk zette Gordon scherp voor in het midden, waar Tonali naar binnen vloog en het doelpunt afmaakte met een artistiek gestrekt been vanaf een paar meter om de 1-0 te maken.

Diaby scoort ook in eerste wedstrijd

Geen wonder dat het volgepakte St James’ Park in Newcastle upon Tyne gonsde en de nieuwe man vierde – en hij werd ook gevierd door zijn teamgenoten.

De Villans, gecoacht door Unai Emery, speelden echter ook mee, toonden moed in fases en speelden verzorgd counteraanvallend voetbal op het veld. De ex-Leverkusenian Diaby, die in de zomer werd binnengehaald, was vaak betrokken en scoorde meteen de 1:1. Na een lange voorzet stond de aanvaller vrij in het midden van het veld en scoorde met gemak (11e minuut).

Vijf doelpunten op speeldag 1

Op de komende 2e speeldag moet Newcastle United het opnemen tegen regerend kampioen Manchester City. Aston Villa neemt het een dag later (15.00 uur) op tegen Everton FC.