donderdag, april 18, 2024
HomePremier LeagueDe Bruyne vierpunter: City nog vier punten verwijderd van titel Premier League...

De Bruyne vierpunter: City nog vier punten verwijderd van titel Premier League na zege tegen Wolves

Dankzij een uitblinkende Kevin De Bruyne won Manchester City woensdagavond met 5-1 bij Wolverhampton Wanderers. Door dit resultaat staan de Skyblues slechts vier punten achter op de titel in de Premier League.

Het duurde een volle zeven minuten voor De Bruyne voor de eerste keer afsloeg om te juichen. Na een één-twee met Bernardo Silva, scoorde de Belg vlak in de verre hoek. Maar de moedige Wolves, die met hun bliksemsnelle omschakelingsspel speldenprikjes wisten te creëren, zoals ze in het recente 2-2 gelijkspel tegen Chelsea hadden gedaan, hadden een snel antwoord klaar. Dendoncker zette een assist van Pedro Neto om in de 11e minuut.
Maar de sensationele De Bruyne was moeilijk te stoppen deze avond. Eerst strafte hij een ongelukkige afbuiging van José Sa af (16e), voordat hij de bal in de linkerhoek joeg na een pittige dribbel voor het strafschopgebied (24e). Bitter voor Wolves: een tackle van Zinchenko, waarmee hij Chiquinho vrij speelde, werd zelfs na VAR-review niet als strafschop toegekend (35e).

Nummer 4 voor De Bruyne – Foden aan het aluminium

In de tweede helft scoorde Sterling, die weer in actie kwam na de 5-0 zege tegen Newcastle, wat een 4-1 doelpunt had moeten zijn, maar hij stond buitenspel (47). Aan de andere kant bracht Ederson een schitterende redding op een schot van Coady (56). Vier minuten later volgde de vierde treffer: De Bruyne scoorde de vierpunter met een tap-in (60.).

De 30-jarige kreeg echter geen assist van Foden, die van dichtbij de paal raakte (67). De Wolven misten de aansluiting na twee reddingen van Ederson (68e, 69e), zodat de wedstrijd, die bij vlagen snel was, in de slotfase weg ebde.
Sterling raakt het net, Mahrez raakt de paal.

Sterling scoorde kort voor het einde om er 5:1 van te maken (84.), Mahrez’s veronderstelde 6:1 werd door de paal geraakt (90.).

Desondanks heeft City met de overwinning zijn voorsprong van drie punten op Liverpool hersteld. The Reds hadden eerder op de dag Aston Villa met 2-1 verslagen – nu kan City zichzelf tot kampioen kronen met vier punten uit hun resterende twee wedstrijden.

Wolves wacht zondag (15.00 uur) op Norwich en ManCity gaat op hetzelfde tijdstip op bezoek bij West Ham.