vrijdag, mei 3, 2024
HomeBundesliga"Burak leefde": Kramer's lof voor nieuwe aanwinst Ince

“Burak leefde”: Kramer’s lof voor nieuwe aanwinst Ince

Arminia Bielefeld overbrugde de Bundesliga-pauze met een test tegen tweedeklasser en Oost-Westfaalse buren SC Paderborn 07 – en verloor met 0:2 na een doelpuntloze eerste helft.

Julian Justvan (75e) en Kelvin Ofori (85e) scoorden de doelpunten voor de bezoekers. Bitter voor DSC: Drie spelers moesten gewisseld worden met blessures. Maar er waren ook lichtpuntjes, zoals het debuut van de 18-jarige winteraanwinst Burak Ince.

Arminia coach Frank Kramer gaf spelers van de huidige tweede rij speeltraining, geen van de startende elf in de 2-0 uitoverwinning bij Eintracht Frankfurt stond op het veld aan de start tegen Paderborn. “Dat is het belangrijkste in deze wedstrijden, om de jongens speeltijd te geven,” zei de 49-jarige hoofdcoach. Dat was inclusief de tweede nieuwkomer van de winter, Gonzalo Castro. Na drie invalbeurten in de competitie, speelde hij 90 minuten tegen Paderborn. “Dat is goed voor hem, nu weet hij weer hoe het voelt,” legde Kramer uit.

Een deel van het verhaal van de wedstrijd is dat Arminia in de eerste helft een overvloed aan kansen kreeg en niet erg effectief was. Onder hen Fabian Klos en Ince, die twee goede scènes voor het doel van Paderborn hadden, maar er telkens niet in slaagden Leopold Zingerle te verschalken. Voor de rest was de jonge Turk zeer behendig.

“Burak was levendig. Telkens als hij de bal aan zijn voet heeft, beweegt er iets. Hij was veel in beweging, een solide debuut”, aldus Kramer, die ook de zwakke punten kent. “Maar je ziet ook dat hij zijn robuustheid in de duels nog moet verbeteren en de processen moet verinnerlijken. Maar daar zijn spelletjes als deze voor, zodat we hem kunnen voorstellen. “

Er vroeg uit voor Laursen – hoofdpijn voor Kunze

Vroeg uit moest Arminia’s linksback Jacob Laursen, maar hij opereerde op rechtsback tegen SCP. De Deen kreeg een tik op zijn achillespees, maar Kramer verwacht niet dat hij te lang uitgeschakeld zal zijn. “De verandering was een voorzorgsmaatregel,” legt hij uit.

Net als bij Fabian Kunze, die tegen een tegenstander botste en als souvenir een brommend hoofd meenam. Doelman Stefanos Kapino, die in de fout ging bij de strafschop voor de 0:1 stand, voelde een lichte trek aan de zijkant van zijn lichaam; hij werd in de laatste tien minuten vervangen door Arne Schulz. Kramer verwacht dat alle spelers snel weer inzetbaar zijn.

Terwijl enkele sleutelfiguren als Cedric Brunner, Patrick Wimmer, Masaya Okugawa en Stefan Ortega gespaard bleven en vaste waarden als Amos Pieper en Joakim Nilsson slechts pro forma op de bank zaten, blijft aanvoerder Manuel Prietl aan de kant na zijn ziekte Covid. “Het heeft alleen zin als hij vertrouwen in zichzelf heeft. Dat is nog niet het geval”, aldus trainer Kramer, die ook niet van plan is de Oostenrijker in te zetten voor de komende Bundesliga-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. “De hoop is er nog steeds, maar we moeten van dag tot dag kijken. “

Verdediger Andres Andrade is op een internationale reis. De 23-jarige zal drie wedstrijden spelen met Panama in de WK-kwalificatiewedstrijden in Noord- en Midden-Amerika. De reis begint op vrijdagochtend vroeg in Costa Rica (Duitse tijd).