dinsdag, mei 21, 2024
HomeBasketballBayern bereikt de play-offs - tegenvaller voor Alba

Bayern bereikt de play-offs – tegenvaller voor Alba

De Beiernaren wonnen hun laatste thuiswedstrijd in de hoofdronde tegen Rode Ster Belgrado en bereikten de play-offs van de Euroleague. Alba Berlijn, ondertussen, miste een verrassing

De basketballers van FC Bayern München hebben zich voortijdig geplaatst voor de play-offs van de Euroleague. De Bundesliga basketbalploeg won vrijdag tegen hun directe rivalen Rode Ster Belgrado met 82:57 (42:33) en boekte hun hoogste overwinning van het seizoen in de Europacup. Met een record van 13 tegen 12 overwinningen kan de ploeg van Andrea Trinchieri met nog drie wedstrijden te spelen niet meer van de achtste plaats worden verdreven.

De ploeg uit München kwam aanvankelijk niet in het ritme, maar Augustine Rubit hield zijn ploeg in de wedstrijd. Hoewel de gasten in het eerste kwart een licht voordeel hadden, draaide Bayern de wedstrijd om dankzij 27 punten in het tweede. Bij de rust stond de ploeg uit de basketbal Bundesliga met 42 tegen 33 voor.

Na de pauze bleven de gastheren sterk verdedigen en stonden in de eerste bijna vijf minuten geen enkel punt toe. De Beiernaren eindigden het derde kwart met een 13:3 run, trokken weg naar een verschil van 20 punten en beslisten de wedstrijd vroegtijdig. Augustine Rubit (22 punten) en Deshaun Thomas (16) waren de beste Münchenaren.

Voor de Beiernaren was de wedstrijd tegen Belgrado de laatste thuiswedstrijd van de hoofdronde. Van 4 tot 8 april staan drie uitwedstrijden op het programma: tegen Fenerbahce Istanbul, Anadolu Efes Istanbul en Real Madrid. Dan kan München zelfs zijn uitgangspositie verbeteren.

Alba mist verrassing

Alba Berlin heeft net een verrassing gemist in de Euroleague. Vrijdagavond verloren de Berlijners met 77-87 (39-36) bij titelverdediger Anadolu Efes Istanbul ondanks een lange tijd sterk optreden. Na de 15e nederlaag in de 26e wedstrijd hebben de Berlijners nauwelijks nog kans op een play-off plaats. Twee wedstrijden moeten nog gespeeld worden. Beste Berlijnse scorers waren Oscar da Silva met 20 en Maodo Lo met 15 punten.

Coach Israel Gonzalez had weer te maken met verschillende afwezigen. Naast de langdurig geblesseerde Marcus Eriksson en de corona gevallen Luke Sikma en Tamir Blatt, was ook centrum Ben Lammers afwezig wegens spierproblemen. In hun plaats keerde vleugelspeler Louis Olinde terug na een blessureperiode van zeven weken.

Drie dagen na de verrassende zege op Fenerbahce, begon Alba zeer goed tegen Anadolu. De Berlijners maakten snelheid en trokken weg naar 22:9 in het eerste kwart. Maar toen werd het sterrenensemble van Istanbul wakker en verdedigde intensiever in de verhitte atmosfeer, door punt voor punt terug te komen.

Meteen na de wisseling van de einden namen de gastheren voor het eerst de leiding. Een 0:10 run in het midden van het derde kwart zorgde ervoor dat de Berlijners nu constant op een achterstand moesten blijven jagen. Alba vocht en kwam terug tot op één punt (69:70) een goede vijf minuten voor het einde. In de slotfase waren de gasten echter niet meer opgewassen tegen de ervaren spelers van Istanbul.