zondag, mei 5, 2024
HomeWorld Cup 2022Aanval tegen Nigeria: James voor twee wedstrijden geschorst

Aanval tegen Nigeria: James voor twee wedstrijden geschorst

Het Engelse vrouwenelftal zal het op het WK voorlopig zonder shooting star Lauren James moeten doen. Na haar mishandeling is nu de straf bekend gemaakt.

Engeland had het moeilijk tegen Nigeria in de 16e ronde. Na 120 minuten zonder doelpunt aan beide kanten, duurde het tot de strafschoppenserie voordat de ploeg van bondscoach Sarina Wiegmann met 4-2 zegevierde.

Lauren James stond op dat moment niet meer op het veld, de 21-jarige werd na 87 minuten van het veld gestuurd voor mishandeling. Na een duel met de Nigeriaanse Michelle Alozie werd de speelster van Chelsea FC niet gefloten voor een vrije trap, maar ging ze uit frustratie opzettelijk op de rug van Alozie staan. Deze actie was pas rood waard nadat de VAR ingreep.

Kelly als vervanger?

Nu is bekend hoeveel wedstrijden James zal missen voor de Leeuwinnen. De FIFA maakte donderdag bekend dat de middenvelder voor twee wedstrijden geschorst is. James mist daardoor zowel de kwartfinale tegen Colombia als een mogelijke halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Australië en Frankrijk. James zou alleen weer speelgerechtigd zijn als ze de finale bereiken.

Sportief gezien is de afwezigheid van James een bitter verlies voor Engeland, want ze hebben tot nu toe zes scoringspunten (drie goals, drie assists) verzameld op het WK. James staat derde achter Frankrijks Kadidiatou Diani en Japan’s Hinata Miyazawa.

Chloe Kelly is beschikbaar als mogelijke vervangster. De 25-jarige werd gewisseld nadat James van het veld was gestuurd en zette de beslissende penalty tegen Nigeria om.