vendredi, mars 29, 2024
AccueilFootballGyldne sko: Immobile foran Benzema - Salah og Schick stiger - Modeste...

Gyldne sko: Immobile foran Benzema – Salah og Schick stiger – Modeste i top 15

Robert Lewandowski understregede sin sult efter den gyldne sko med sit 33. mål. Ciro Immobile holdt trit, Mo Salah kan sigte mod top 3. Patrik Schick afsluttede en tør periode.

Robert Lewandowski gjorde det igen. I 3:1 mod Borussia Dortmund og før hvedebilsdysten øgede han Bayerns målscorer i Golden Shoe-ranglisten til 33 mål og 66 point. De polske forsvarende mestre, som vandt i forsæsonen med 41 mål og 82 point, har fortsat et forspring på 14 point ned til deres hårdeste rivaler.

Da Lazio Romas Ciro Immobile holdt tempoet og scorede det tidlige åbningsmål i det 4. minut i 2-1-nederlaget til Milan, som i sidste ende tabte. Den tidligere Dortmund-mand er nu alene nummer to på ranglisten med 52 point, mens Real-angriberen Karim Benzema gik tomhændet fra banen med to straffesparksfejl i Pamplona og er nummer tre med 50 point.

Dusan Vlahovic og Kylian Mbappé er placeret på henholdsvis P4 og P5, hvor franskmanden, der for nylig er blevet mester i Ligue 1 med PSG, må dele sin placering med Mo Salah i denne uge. Liverpool FC-stjernen brillerede med et dobbeltbryllup i en 4-0 sejr over ManUnited og har nu, ligesom Mbappé, 44 point.

Schick scorer igen

Leverkusen’s Patrik Schick scorede i Bayer Leverkusens 4-1-sejr i Fürth og afsluttede dermed en tørke, der også startede den 18. februar på grund af en skade, med sit 21. sæsonmål (42 point). Schick og Martin Terrier fra Stade Rennes ligger lige nu på en delt syvendeplads.

Ud over Lewandowski og Schick har Bundesligaen tre andre spillere i top 20 over de europæiske målscorere. Dortmunds Erling Haaland er fortsat 14. i München med 18 mål og 36 point, Leipzigs Christopher Nkunku og Kölns « Kaffeejubler » Anthony Modeste er sammen med Heung-Min Son (Tottenham, alle 17/34) på en delt 15. plads på ranglisten.