Site pictogram Sports of the Day

Joker voorkomt verrassing: ManUnited keert de wedstrijd in Nicosia

Manchester United heeft zijn verplichting in Nicosia vervuld. De Rode Duivels moesten echter jagen op een 3:2 achterstand en draaiden de wedstrijd alleen om dankzij twee wildcards.

Na de derby-nederlaag bij ManCity gaf United-trainer Erik ten Hag enkele spelers de kans om iets goed te maken. In tegenstelling tot de 3-6 nederlaag in het Ethiad Stadium bracht de Nederlander slechts drie wijzigingen aan. De opgeroepen voormalige Real-sterren Casemiro en Cristiano Ronaldo stonden in de basiself, evenals Lindelöf. Rashford en McTominay zaten op de bank en Varane ontbrak met een enkelblessure.

In pas zijn derde wedstrijd vanaf het begin dit seizoen stond Cristiano Ronaldo in de beginfase centraal. Tegen de diepgaande thuisploeg had CR7 het eerste gevaarlijke schot, dat schitterend werd gered door Fabiano Freitas (9e minuut). De voorzet van Antony was niet nauwkeurig (16e) en de lob van Bruno Fernandes raakte de lat (18e), maar de underdogs overleefden de openingsperiode zonder tegendoelpunt.

Malacia’s schot zet ManUnited op achterstand

Na de sterke fase rond de 20e minuut vonden de Rode Duivels in de rest van de eerste periode nauwelijks gaten. Alleen Antony’s schot richting de tegenhoek werd er door Fabiano Freitas (27e) uitgefloten. Het gebrek aan kansen van het ten Hag team werd afgestraft. Toen Malacia als laatste man de bal verloor, schakelde de thuisploeg over en bleek uiterst efficiënt: Ansarifard scoorde voor een veelgeprezen voorsprong in de rust (34e).

De Rode Duivels werden opgeroepen in de tweede helft en draaiden de wedstrijd om via twee jokers. Rashford, die voor Sancho was opgekomen in de rust, miste eerst kort na zijn wissel (47e), maar hield daarna het hoofd koel en scoorde de 1:1 (53e). Slechts tien minuten later sloeg een andere joker, Martial, toe. Na een prima pass van Rashford scoorde de Fransman met zijn eerste actie in de linkerbenedenhoek (63e).

Cristiano Ronaldo raakt alleen de paal

De wedstrijd vervlakte doordat ManUnited niet voor de derde goal ging, maar wel de voorsprong behield en Nicosia niet de kwaliteiten had om gevaarlijke accenten te leggen. De voorsprong bleef lang dichtbij – ook omdat Cristiano Ronaldo met een volledig vrij schot vanaf zes meter de paal raakte (78e). In de slotfase maakte Rashford er 3:1 van na een tegenaanval na een dubbele pass met Cristiano Ronaldo (84.).

In plaats van ontspannen de twee doelpunten voorsprong te nemen, verdedigden de Rode Duivels direct na het tweede doelpunt van Rashford niet attent en gaven ze de beloning. Panagiotou scoorde de gelijkmaker in de 85e minuut. Maar de bezoekers hoefden niet langer te beven, want ze redden nu knap de 3:2 over tijd.

ManUnited steeg naar de tweede plaats nadat Sheriff Tiraspol verloor van Real Sociedad. Omonia daarentegen miste de verrassing en wacht nog steeds op hun eerste punten in het huidige Europa League seizoen.