Site pictogram Sports of the Day

Achtbaanrit in Toscane: Inter heeft het laatste woord in wilde 4-3 overwinning

Vroege doelpunten, achtervolgingen, roedelvorming, een laat doelpunt van de zijkant en de verlossende 4:3 voor Inter diep in blessuretijd: AC Florence en de runners-up uit Milaan speelden een geweldige pot voetbal op deze speeldag 11 – met het betere einde voor de Nerazzurri rond een opnieuw sterke Lautaro Martinez.

AC Florence had zich hun start in de Serie A heel anders voorgesteld. Na de kwalificatie voor de Conference League vorig seizoen, hadden de Violets hun zinnen nog hoger gezet – alleen om zichzelf te vinden met een magere tien punten uit hun eerste tien wedstrijden. Nu wachtte Fiorentina in het Artemio Franchi de thuiswedstrijd tegen runners-up Inter Milan, gekoppeld aan de slechtst mogelijke start.

FC Internazionale maakte zijn favorietenrol vanaf het begin waar, oefende druk uit en stond na een kwartier al met 2-0 voor. Na een prachtige pass van Lautaro Martinez op het pad van Barella werkte de Europees kampioen van 2021 doelbewust en met een halve volley de 1-0 in de linkerhoek af (2e minuut). En in de 15e minuut rondde Lautaro zelf een mooie solo af met een haak en een precieze afwerking.

Inter verspilt 2:0 – en wint toch

Maar het was niet het beslissende doelpunt, want de Florentijnen geloofden in zichzelf in een soms verhitte wedstrijd – en scoorden voor de pauze de belangrijke gelijkmaker. Na een duidelijke overtreding van Dimarco op Bonaventura greep de VAR in, waarna Arthur Cabral de penalty scoorde om er 1:2 van te maken (33.). Na de pauze schoot Ikoné de bal met behulp van de onderkant van de lat in de linkerbovenhoek van het net, waardoor de stemming bij de Toscaanse thuisfans hoog opliep (60).

Lange Inter gezichten waren het resultaat, maar niet voor lang. De Lombarden verkochten zich na het 2-0 verlies als een topploeg, drukten naar voren met Joker Dzeko en verdienden ook een penalty na ingrijpen van de VAR. Lautaro Martinez werd duidelijk neergehaald door doelman Terracciano, stapte vervolgens zelf op en donderde de bal fantastisch in de rechterbovenhoek om opnieuw op voorsprong te komen – 3:2 (73e).

Jovic geweldig, maar matchwinner is Mkhitaryan

Maar zelfs deze voorsprong was niet genoeg voor Milan, want Joker en ex-Frankfurt speler Jovic scoorde met een prachtig schot van dichtbij voor de luid gevierde 3:3 (90e).

Het laatste woord was echter nog niet gesproken. Sterker nog, de Nerazzurri liepen diep in blessuretijd nog een keer uit, Dzeko hield zich zo robuust als maar kan (VAR greep niet in) tegen Milenkovic en zette Barella in scène. De dribbelende artiest zette voor op Mkhitaryan toen hij in het strafschopgebied aankwam. Venuti had de kans om de bal weg te werken, en deed dat ook – alleen kwam de bal recht in de voeten van de ex-Dortmund speler, van wie de bal eenvoudig in de linker benedenhoek van het net ging (90.+5). De 4:3 en de overwinning van de Lombardijse ploeg was zeker, ook omdat een laatste overhead kick van de Florentijnse ploeg niet lukte.

Door deze wilde 4:3, waarin ook discussies en pakformaties in het midden van de wedstrijd en na het laatste fluitsignaal zaten, werkte Inter zich omhoog – en vierde tegelijkertijd de prestatie van Lautaro Martinez (brace plus assist), die momenteel weer in grote vorm is na een paar matige Serie A weken.

De Argentijnse supporters, teamgenoten en coach Simone Inzaghi zullen hopen op een soortgelijke prestatie van de Argentijn aanstaande woensdag, wanneer Milan thuis tegen underdog Plzen een vroege plaats bij de laatste 16 kan boeken en eindelijk Barcelona kan verslaan, dat hen in recente wedstrijden twee keer heeft verrast.